Оновимо кухонні меблі

Не поспішайте розлучатися зі старими меблями. Практика показує, що достатньо лише підремонтувати їх, дещо змінити зовнішній вигляд - і вже набридлі вам меблі будуть виглядати зовсім по-іншому. Проведіть ретельний огляд. Оцініть зовнішній вигляд та стан ручок, петель, клямок тощо. На підставі результатів огляду можна оцінити стан меблів та обсяг ремонтних робіт.

Обновимо кухонну фурнітуру

Меблева фурнітура - це ручки, петлі, клямки, болти, шурупи і т.п. — одним словом, все те, що скріплює меблі та створює зручності при їх використанні. Дуже часто саме через знос фурнітури меблі виходять з ладу.

Найчастіше в старих меблях розбовтуються або ламаються петлі. Вони поділяються на дві категорії.

  • Врізні петлі. Для їх встановлення потрібно вирізати або висвердлити спеціальний паз.
  • Накладні петлі. Просто прикручуються до поверхні шафи або дверцят. Вони не вимагають вирізування пазів, але помітніші, ніж врізні.

Буває, що дверцята відчиняються і закриваються насилу, скриплять, зачіпають стінки шафи або нещільно закриваються. Причина цього – дефекти чи несправність петель. Ретельно огляньте їх. Підтягніть гвинти, якими вони кріпляться до шафи. обережно – дерев'яні панелі у місцях з'єднань часто кришаться. Гвинт слід попередньо вмочити в клей - з'єднання буде міцнішим і не розхитане.

Перевірте, чи правильно відрегульовані петлі, чи не деформовані місця тертя і відрегулюйте петлі за допомогою регулювальних гвинтів. Якщо деформовані, зламані або проіржавіли, їх потрібно замінити.

Існує безліч моделей петель. Тому, якщо ви хочете змінити петлі, візьміть одну з них у магазин. Покажіть її продавцю, це допоможе підібрати петлю тієї ж моделі чи аналогічну.

Зверніть увагу на ручки. Може, деякі з них поламані чи втратили колишній вигляд? Спробуйте замінити їх — і ваші меблі виглядатимуть зовсім інакше.

Оцініть загальний стан меблів. Вони не повинні хитатися - при необхідності потягніть або замініть з'єднання, що розхиталися. Зверніть увагу на стан та кріплення задньої стінки.

Змінимо зовнішній вигляд.

Отже, ви вирішили залишити старі меблі. Адже вони такі міцні, зручні і місткі, і ця шафка так вдало стикується з мийкою! А ще цей столик так подобається тещі. Ви настільки до них звикли, що бачити їх (йдеться про меблі) не можете! Так у чому ж справа? Давайте змінимо зовнішній вигляд меблів!

Візьмемо та перефарбуємо!

Щоб змінити вигляд меблів, можна просто перефарбувати їх. Насамперед, необхідно підготувати поверхню — вона має бути чистою та гладкою. Старе покриття зачистимо шліфувальним папером. Щоб отримати рівну поверхню, шліфувальний папір обмотують навколо дерев'яного гладкого бруска. При цьому обробляти поверхню слід рівномірно, постійно змінюючи його напрямок руху. Зверніть увагу на різні дефекти - нерівності, подряпини, вм'ятини. Нерівності вирівнюють за допомогою шліфувального паперу, подряпини і вм'ятини шпаклюють спеціальною шпаклівкою. Після закінчення цього етапу робіт не забудьте ретельно очистити поверхню від дрібної тирси.

Наступним етапом роботи буде ґрунтування поверхні. Для отримання відмінного результату рекомендуємо використовувати високоякісну грунтовку на олійній основі. Ґрунтовка наноситься тонким шаром за допомогою пензля, валика або розпилювача. В результаті повинна вийти рівна рівномірно забарвлена поверхня без плям і підтікань. За потреби можна нанести кілька шарів ґрунтовки.

І нарешті, останній етап – фарбування поверхні. Найкращі результати дає використання розпилювача (фарбопульт). Фарба, як і ґрунтовка, наноситься тонким шаром. Потрібно стежити за рівномірним фарбуванням і не допускати появи підтікань.

Наберіться терпіння – процес перефарбування меблів може тривати кілька днів. Пам'ятайте, що кожен шар грунтовки або фарби можна наносити тільки після повного висихання попереднього. Акуратність та ретельність виконання робіт, особливо на першому етапі, – це гарантія чудового результату!

Збережемо натуральний вигляд

Якщо ваші меблі виготовлені з натурального дерева, то можна не фарбувати їх, а покрити лаком. Такі меблі чудово виглядають, а лак ефектно підкреслює текстуру деревини.

Перш ніж приступати до лакування, необхідно підготувати поверхню. Цей етап робіт аналогічний підготовці поверхні під фарбування. Але в цьому випадку до чистоти поверхні додаються особливі вимоги. Адже якщо при фарбуванні дефекти деревини будуть видно при покритті лаком, вони не тільки залишаться на видноті, але можуть стати ще помітнішими. Плоскі ділянки поверхні повинні бути затерті за допомогою шліфувального паперу, обгорнутого навколо дерев'яного бруска. Рух паперу має бути спрямований уздовж волокон, інакше на поверхні можуть з'явитися подряпини, яких буде важко позбутися. Після закінчення цього етапу робіт ретельно очищають поверхню від стружки та дрібного деревного пилу.

Коли поверхня готова, приступаємо до лакування меблів. У будь-якому магазині будівельних матеріалів є величезний вибір різноманітних лаків. Ви можете вибрати безбарвний або кольоровий лак. При необхідності перед покупкою проконсультуйтеся із продавцем. Лак наносять рівномірним тонким шаром, намагаючись уникати підтікань та утворення на поверхні повітряних бульбашок. У разі потреби можна нанести кілька шарів лаку. Не забудьте, що наступний шар наносять тільки після повного висихання попереднього

Top
  • Безкоштовна доставка по Києву при замовленні від 10000 грн. При наявності товару на складі

    Детальніше на сторінці Доставка