Кухня для всієї родини

Кухня у нашій країні була і залишається місцем сімейного спілкування. У когось велика родина, що збирається у великій кухні-їдальні, у когось маленька сім'я, яка має можливість розміститися і на чотирьох квадратних метрах. У будь-якому випадку, правильне розташування меблів на кухні є запорукою хороших і спокійних стосунків між членами сім'ї, тому що немає дискомфорту та незручності.

Найголовніший предмет – кухонний стіл – не обов'язково встановлювати прямо посередині кімнати: це може стати на заваді вільному переміщенню. Краще відсунути цей предмет до стіни, протилежної кухонним шафам. Площа обіднього столу визначається кількістю членів сім'ї та частоти прийому гостей (що частіше і більше Ви приймаєте гостей, тим, відповідно, має бути більше стіл). Його практичність має бути на найвищому рівні, тому що цей предмет інтер'єру використовується чи не частіше, ніж шафа для одягу. Купуйте вироби з міцного дерева (береза та клен дуже сприйнятливі до ударів та пошкоджень) або ламінованої ДСП. Перевірте, щоб кріплення витримували великі навантаження, інакше при транспортуванні або навантаженні він може надломитися.

Скляні столи зручно використовувати у будинку, де дітки вже виросли – небезпеки розбивання стільниці не існує, а ось постійне натирання поліролю навряд чи потішить господиню. Дуже красиві стільниці з мармуру, але вони мають властивість швидко розбиватися і давати тріщини з будь-якого приводу: від хімічного впливу, від удару гострим предметом, від порізу ножем.

Сидячи за столом, приємно відчувати м'якість сидіння: як місце для посадки своєї «п'ятої точки» використовуйте м'які стільці або куточки. Для того, щоб розслабитися після довгого та важкого робочого дня, просто необхідно повечеряти вдома, сидячи на м'яких меблях – власне кажучи, для цього й потрібен цей комфорт. Зазвичай для оббивки використовують шкірозамінник або тканину з натуральних матеріалів. Якщо дозволяють фінанси, придбайте меблі, оббиті натуральною шкірою. Теляча шкіра, найбільш популярна при облагородженні предметів інтер'єру, має дуже багато відтінків, тому ви можете розробити проект і вписати в нього вироби з шкірою телячі.

Робоча поверхня кухонного гарнітура призначена, в першу чергу, для зручної роботи з продуктами, отже, треба ставити полицю для приготування їжі поруч із холодильником та мийкою. Поверхня може бути виконана зі скла, дерева, мармуру, але найбільш підходящим вибором буде нержавіюча сталь – вона не окислюється, не вбирає частинки їжі, що готується, не тріскається і не змінює своїх властивостей від порізів (до того ж, вона легко миється). Також можна нашкодити мармуру та граніту (так, він теж використовується як матеріал для стільниць) ненароком розлитим окропом.

Кольорове рішення кухні на замовлення залежатиме лише від Вашого бажання, але все-таки є пара пунктів, виконуючи які Ваше перебування в цій кімнаті стане приємним навіть після посиленого навантаження на роботі. По-перше, визначте розташування кухні – чим ближче північна сторона, тим тепліше мають бути фарби. По-друге, не бійтеся постійно змінювати інтер'єр - економічним способом зробити це є зміна штор, гардин і оббивки меблів. Деякі займаються розписом холодильників, стін та стель, щороку вносячи якісь зміни у вигляд навколишнього оточення. Розпис прийнято виконувати акриловими фарбами, наносячи їх на готовий ескіз. Можна також наносити наклейки великих розмірів (можливо, роздрукованих за вашими малюнками в друкарні), щоб не перейматися накладенням фарб і догляду за покриттям.

Top
  • Безкоштовна доставка по Києву при замовленні від 10000 грн. При наявності товару на складі

    Детальніше на сторінці Доставка