Яку кухню вибрати?

Багато хто думає, що нова кухня їм служитиме до кінця століття. Але, як і у всього, кухня також має певний термін служби. Наприклад, німецькі виробники заявляють про 15-20 років можливої експлуатації, фінські розраховані на 10-15 років, чеські на 10 років. А українські виробники навіть при використанні імпортних частин ручаються тільки за 8-10 років.

Термін служби кухні так само залежить і від якості матеріалу, з якого виготовлені кухонні меблі.

Розташуємо в порядку зменшення вартості матеріали, що використовуються при виробництві кухонних меблів: дерево, мультиплекс, МДФ або ДВП середньої щільності та ДСП. Найчастіше використовують два останні матеріали.

Якщо дозволяють засоби, краще купувати кухню на замовлення з ДВП, як більш міцного та екологічного матеріалу. Якщо купуєте кухню з ДСП, вимагайте у продавця сертифікат із зазначенням рівня виділення формальдегідів.

Останнім часом як матеріал для кухонного обладнання використовують метал. На фронтальних панелях частіше використовують алюміній із зносостійким покриттям. Дверцята шаф і полиці виготовляють із високоміцного скла, воно витримує і велику вагу та удари.

Як матеріали для робочих поверхонь – стільниць, використовуються крім тих матеріалів, що були перераховані, так само натуральні, синтетичні та штучні камені. Який із них вибрати? Граніт міцний та зносостійкий, майже не сприйнятливий до кислот. Травертин і мармур жаростійкі, але через пористу структуру на них можуть залишатися плями.

Штучні камені не поступаються природним, а в чомусь і перевершують їх. Такий матеріал легший за натуральний, простіше в обробці, гігієнічний, міцний і жаростійкий.

Матеріали для облицювання кухонь найчастіше шпони, натуральні та синтетичні. Також використовують полімери – ламінат і меламін. За допомогою синтетичних шпонів легко імітується не тільки дерево, а й інші матеріали, а захисна плівка замінює лак та фінішне оздоблення.

Ламінат (ПВХ) і меламін застосовують як штучні покриття для ДВП і ДСП. Меламін використовують для поверхонь де немає великих навантажень, а ламінат товстіший і міцніший, його можна використовувати для покриття навіть стільниць.

Колірна гама має або розслабляти, або навпаки стимулювати. Приміщення, яке постійно перегрівається, краще оформляти холодними тонами. Якщо кухня розташована на північній стороні, краще використовувати теплі, пастельні тони.

Слід уникати насичених тонів, контрастних кольорів та складних малюнків на робочих поверхнях столів та на стінах.

Як вибрати кухню, вибір кухні, виготовлення кухні на замовлення у Києві

Top
  • Безкоштовна доставка по Києву при замовленні від 10000 грн. При наявності товару на складі

    Детальніше на сторінці Доставка